انتخاب کفپوش مناسب، می‌تواند  تغییرات زیادی در فضای منزل شما ایجاد کند و ظاهر و حال و هوای محیط زندگی‌تان را به طرز چشمگیری تغییر دهد. به همین دلیل لازم است آن را به درستی انتخاب کنید، چرا که زمان زیادی را باید با این کفپوش زندگی کنید. برای اینکه بتوانید تصمیم درستی در انتخاب کفپوش بگیرید 7 نکته ای را که برای انتخاب کفپوش مناسب منزل با شما در میان گذاشته ایم، از دست ندهید.

1. رنگ کفپوش

اولین چیزی که باید در نظر بگیرید فضایی در منزل است که می‌خواهید کفپوش در آن نصب شود. اندازه، شکل و میزان نور فضای شما می تواند نقش مهمی در انتخاب درست کفپوش داشته باشد. نیاز است در انتخاب رنگ کفپوش مانند دیوارپوش و رنگ  دیوارها حساسیت به خرج دهید.

پس باید بدانید، لمینت‌های رنگ‌ روشن و سفید کمک می‌کنند اتاق‌های کوچک بزرگ‌تر به نظر برسند، در حالی که رنگ های تیره‌تر می‌توانند فضای گرم‌تر و صمیمانه‌تری بسازند.

البته برای انتخاب رنگ راه‌های بهتری هم وجود دارد، مثلا یک راه حل این است که چند نمونه  کفپوش از فروشندگان این محصول تهیه کرده و آنها را در اتاقی که قرار است در آن لمینت نصب کنید، کنار هم بچینید. دیدن آن‌ها در فضای مورد نظر انتخاب را کمی راحت‌تر می‌کند. همچنین به شما این فرصت را می‌دهد که ببینید کفپوش جدیدتان در زمان‌های مختلف روز چگونه به نظر می‌رسد.

کفپوش های با رنگ تیره می توانند به گرمی فضای منزل شما کمک کنند
کفپوش های با رنگ تیره می توانند به گرمی فضای منزل شما کمک کنند

2. سبک طراحی اتاق

در ادامه‌ی دغدغه انتخاب کفپوش مناسب منزل، در حالی که به این نکته فکر می کنید که چگونه کفپوش با محیط موجود هماهنگ شود، ایده خوبی است که در مورد سبک کفپوشی که انتخاب می‌کنید نیز تامل کنید. وقتی در یک نمایشگاه یا در حال جستجوی آنلاین برای یافتن محصول مورد نظر هستید، به راحتی ممکن است فضا و سبک منزل خود را فراموش کنید و در تصاویر کاتالوگی غرق شوید. اغلب افراد این واقعیت ساده را فراموش می‌کنند که کفپوشی انتخابی باید به خوبی با نوع دکوراسیون منزل، هماهنگ باشد.

انتخاب سبک مناسب کفپوش برای منزل شما تا حد زیادی به سلیقه‌تان بستگی دارد، اما اطمینان از تناسب آن با چیدمان منزل، قطعاً چیزی است که باید هنگام جستجو در نظر داشته باشید. اگر این کار به خوبی انجام نشود ممکن است بعد از نصب کفپوش جدید مجبور شوید مبلمان، پرده و سایر اجزای دکوراسیون را هم عوض کنید.

3. کارایی کفپوش های جدید

نکته مهم دیگر  در انتخاب کفپوش مناسب منزل، به میزان استفاده شما از کفپوش و نوع فعالیت هایی که در آن فضا انجام می شود بستگی دارد. آیا رفت و آمد در فضاهایی که می خواهید آن را کفپوش کنید (مانند ورودی خانه یا راهروهای اصلی) زیاد است یا اینکه تردد در آن فضا کم صورت می‌گیرد؟

همچنین به فعالیتی که در آن فضا انجام می‌دهید نیز توجه کنید. آشپزخانه‌ها اغلب مملو از لکه‌ها و اتفاق‌های کنترل نشده هستند. بنابراین شما به چیزی نیاز دارید که هم مقاوم باشد و هم نگهداری و نظافت آن شما را دچار چالش نکند. همچنین برخی از فضاهای خانه مانند حمام، نیاز به کفپوشی دارند که در اثر رطوبت آسیب نبیند.

4. نوع کفپوش

اکنون که کمی بیشتر در مورد سبک طراحی و فضای مورد نظر برای نصب لمینت می‌دانیم، گزینه‌های مناسب از انواع کفپوش را مقابل‌مان می‌چینیم و انتخاب می‌کنیم. این روزها انتخاب‌های زیادی وجود دارد. مثلا برای خانه‌ها اکثرا از کفپوش‌های زیر استفاده می شود: سنگ و کاشی و سرامیک، انواع پارکت و کفپوش‌های لمینت با هسته HDF، فرش و موکت.

نوع کفپوش شما تحت تأثیر نکاتی است که در بالا به آنها اشاره کردیم، اما بیشتر اوقات به ترجیحات شخصی شما نیز بستگی دارد. پس از تصمیم‌گیری در مورد نوع کفپوش، باید آن را دقیق‌تر تعریف کنید. اگر ایده کفپوش چوبی در منزل خود را دوست دارید، آیا می‌خواهید کفپوش شما از جنس چوب واقعی، پارکت لمینت‌های با مغز HDF و مصنوعات مشابه با چوب مانند وینیل یا کفپوش ARF باشد؟

کفپوش های ARF انتخابی به روز در متریالهای کف
کفپوش های ARF انتخابی به روز در متریالهای کف

سپس، لازم است شکل کفپوش را در ذهن خود مشخص کنید. برخی از افراد تایل‌های مربعی را ترجیح می‌دهند، در حالی که برخی دیگر فکر می‌کنند که تخته‌های بلند و نازک انتخاب بهتری هستند!

5. بودجه لازم برای تهیه کفپوش

این روزها در هر خریدی توجه به قیمت یک ضرورت محسوب می‌شود. کفپوش‌ها می‌توانند نسبتاً ارزان یا بسیار گران قیمت باشند. پاسخ به این سوال هنگام انتخاب کفپوش مناسب منزل دسته‌بندی می‌کند: «چقدر بودجه برای خرید لمینت در نظر گرفتید؟»

6. نصب کفپوش

ممکن است تصمیم بگیرید که با نصب کفپوش، کمی در هزینه ها صرفه‌جویی کنید. اگر شما فردی آشنا به کارهای فنی هستید، این راه خوبی برای کم کردن هزینه‌ها به شمار می‌رود. اما اگر در کارهای فنی و ظریف سررشته‌ای ندارید بدانید در صورت انجام کوچکترین استباه هنگام نصب، خروجی کار خراب می‌شود.

در حالی که ممکن است نصب کفپوش کار ساده‌ای به نظر برسد، اما فوت و فن خاص خودش را دارد.

پارکت‌های مهندسی شده و لمینت به طور کلی ساده‌ترین نوع کفپوش برای آماتورها هستند. بنابراین شاید بتوانید خودتان کار نصب را اجرا کنید. با این حال، به ابزار خاصی  برای نصب نیاز خواهید داشت، بنابراین ارزش آن را دارد که هزینه‌های خرید این ابزارها را درنظر بگیرید تا بدانید  با انجام این کار  توسط خودتان چقدر در عملیات صرفه‌جویی موفق خواهید بود. البته وقت، انرژی و هزینه دردسرهای احتمالی را در این محاسبه از قلم نیندازید.

اگر تصمیم دارید یک نصاب حرفه‌ای انتخاب کنید، بهترین گزینه این است که از فروشنده‌ی کفپوش خود کمک بگیرید. آنها معمولا تیم‌هایی برای نصب کفپوش در اختیار دارند و نکته‌ی دیگر اینکه اگر کفپوش شما در حین یا پس از نصب دچار آسیب و مشکلی شود، شرکت فروشنده به دلیل استفاده از نصاب آموزش ندیده، از گارانتی محصول و پرداخت ضرر و زیان شما شانه خالی خواهد کرد.

7. تعمیر و نگهداری کفپوش

آخرین مورد در لیست ما نحوه نگهداری است. آیا می‌توانید برای نظافت محصول خریداری شده به جزئیات توجه کنید و اگر بخشی از کفپوش شما توسط انواع خطرات آسیب دید برای اصلاح آن چه مقدار لازم است هزینه کنید. این نکته مهمی است که قبل از خرید باید در نظر داشته باشید.

نگهداری و نظافت کفپوش های پارکت لمینت بسیار ساده است. کافی است دستمالی نم‌دار را یک دور سریع روی آن بکشید و اگر بلافاصله پس از ریختن مایعات آن را خشک کنید، سال‌های طولانی‌تری از ظاهر بی نقص و باطن با کیفیت آن لذت خواهید برد.

از این موضوع غافل نشوید که انتخاب کفپوش مناسب می‌تواند راه بسیار خوبی برای ارتقا روحیه اعضای خانواده باشد. پیروی از نکات بالا به شما کمک می کند انتخاب درستی داشته باشید و فضایی دلپذیر را ایجاد کنید.

راهنمای انتخاب کفپوش مناسب برای منزل
راهنمای انتخاب کفپوش مناسب برای منزل

پرسش های متدوال در خصوص راهنمای انتخاب کفپوش مناسب منزل:

با تمام این اوصاف انتخاب کفپوش بسیار پیچیده‌تر از نکات گفته شده است. عواملی نظیر رطوبت محیط، موقعیت جغرافیایی و… نیز به شدت بر این انتخاب تأثیر می‌گذارند. به همین دلیل ما به بیشترین سوالات احتمالی شما اینگونه پاسخ دادیم:

  • اگر منزل ما در یک منطقه مرطوب  قرار داشته باشد چه نوع لمینتی باید انتخاب کنیم؟

در این صورت شما به کفپوشی نیاز دارید که برای محیطی با رطوبت بالا یا متوسط مناسب باشد. برای مثال کفپوش های ARF  که نوع مخصوصی از کفپوش های SPC  است انتخاب مناسبی برای فضاهای با رطوبت بالا هستند.

  • اگر از حیوان خانگی نگهداری می کنیم،  چه کفپوشی مناسب است؟

اگر در منزلتان از حیوان خانگی نگهداری می کنید، به کفپوشی با مقاومت سایشی زیاد نیاز دارید. پیشنهاد می‌کنیم کفپوش‌های مقاوم در مقابل سایش مانند کاشی‌های سرامیکی، کف‌پوش‌های لمینت، کفپوش ARF یا حتی فرش را امتحان کنید. کفپوش های چوب واقعی در چنین شرایطی گزینه ی مناسبی محسوب نمی شوند.

  • نصب کدام کفپوش ها در منزل ساده تر است؟

کفپوش لمینت و کفپوش وینیل تایل ساده‌ترین نوع نصب را به خود اختصاص می‌دهند. هر دو کفپوش به شکل شناور نصب می‌شوند، به این معنی که هر تخته به تخته مجاورش متصل می‌شود. به یاد داشته باشید نصب کاشی سرامیک یا چینی به اندازه نصب لمینت یا وینیل ساده نیست. توصیه می‌شود قبل از اقدام چند بار نصب لمینت را در اتاقی دور از دسترس تمرین کنید.

البته فروشندگان انواع کفپوش خود به تیم‌های حرفه‌ای نصب دسترسی دارند، یا حتی ممکن است برای گارانتی محصولات فروخته شده، لازم باشد تنها از نصابان حرفه‌ای که معرفی می‌کنند کمک بگیرید.

  • تعمیر و نگهداری کدام کفپوش ها آسانتر است؟

کفپوش‌های وینیل نگهداری آسانی دارند. پس از آنها می‌توان کفپوش‌های ARF  و سایر لمینت‌ها را نام برد.

مشاوره خرید و انتخاب متریال کف ساختمانی

و در نهایت اگر هنوز میان چند گزینه برای انتخاب متریال کف منزلتان دو دل هستید پیشنهاد می کنیم فرصت را از دست ندهید و از متخصصان این حوزه مشورت بگیرید. همکاران ما در شرکت رویا آماده اند تا جدیدترین و به روز ترین اطلاعات در خصوص انواع کفپوش های ساختمانی را در اختیار شما قرار بدهند. برای دریافت مشاوره در خصوص انتخاب کفپوش مناسب منزل و دیگر فضاهای مسکونی، اداری و تجاری کافی است با همکاران ما در بخش تماس با مشتری با شماره تلفن 02125991000 تماس بگیرید تا آنها شما را به نزدیکترین شعبه و نمایندگی و یا مشاوره تلفنی راهنمایی کنند.

 

 

رویا طرح داخلی در شبکه های اجتماعی