اگر شما می خواستید 5 فیلم تاثیرگذار بر طراحی داخلی را انتخاب کنید کدام اثار سینمایی را انتخاب می کردید؟ تاثیر آثار سینمایی و فیلم ها بر طراحی داخلی بر کسی پوشیده نیست اما ماه گذشته خبرگزاری های مختلف خبری متفاوت مخابره کردند: فیلم باربی باعث کمبود رنگ صورتی در جهان شد. البته اشاره آنها فقط به حجم رنگ صورتی بود که در این فیلم استفاده شده بود. دور از ذهن نیست که با نمایش فیلم میزان رنگ صورتی که با تاثیرپذیری از این فیلم سطوح مختلف را خواهند پوشاند بسیار بیشتر از رنگ است که در این فیلم استفاده شده است.

اما باربی اولین فیلمی نبود که بر دنیای مد و طراحی تاثیر گذاشت و فیلم های دیگری نیز بوده اند که در دوران خودشان برای مدتی طولانی بر روی طراحی داخلی تاثیر گذار بودند.

با هم نگاهی 5 فیلم هتل بزرگ بوداپست، گتسبی بزرگ، یک مرد مجرد، پلنگ سیاه و شیطان پر ادا می پوشد می اندازیم و طراحی داخلی هر فیلم و تاثیری که بر روی طراحی داخلی زمان خودش گذاشت را بررسی می کنیم:

5 فیلم تاثیرگذار بر طراحی داخلی

  1. The Grand Budapest Hotel 2014  هتل بزرگ بوداپست: فضای داخلی عجیب و غریب و رنگارنگ که کارگردان این فیلم یعنی وس اندرسون استفاده می کند الهام بخش روندی است که به عنوان “زیبایی شناسی وس اندرسون” شناخته می شود.
    همین چند ماه پیش در سال 2023 یکی از هشتگ های پرکاربرد برای تولید محتوای تصویری در شبکه های تیک تاک و اینستاگرام  wesanderson#  بود که سعی داشتند با الهام از سبک این کارگردان شهیر ترکیبی از رنگ‌های جسورانه، چیدمان‌های متقارن و دکورهای قدیمی را در خود جای داده و  حس نوستالژی و میل را به فضاهای داخلی بیاورند. این هشتگ در شبکه تیک تک تا زمان انتشار این این متن نزدیک به دو میلیارد بازدید داشته است.
    اگر تا به حال آثار وس اندرسون و هتل بزرگ بوداپست را ندیده اید، وقت را از دست ندهید. فیلم متفاوتی است که شما را درون طراحی داخلی خاص خود خواهد کشید.

    نمایی از فیلم هتل بزرگ بوداپست
    نمایی از فیلم هتل بزرگ بوداپست

     

  2.  Great Gatsby 2013 گتسبی بزرگ: تصویری که فیلم از فضای داخلی فوق العاده و پر زرق و برق دهه 1920 نشان می دهد، شکوه طراحی آرت دکو آن دوران را به نمایش می گذارد. این  فیلم الهام بخش تجدید علاقه به عناصر آرت دکو، از جمله الگوهای هندسی، متریال های لوکس و مجلل مانند طلا و مرمر، و طرح‌های رنگی جسورانه است.
    ارت دکو، “Art Deco” ، یک جریان هنری و طراحی است که در دهه 1920 تا 1930 شکل گرفت و تا دهه 1940 ادامه داشت. این سبک اصالت خود را از نمایشگری، هنر مدرن، هنر کوبیسم و برخی از مناطق جغرافیایی مانند هنر افریقای شمالی بدست آورده است.استفاده از  شکل‌های هندسی پیچیده و چشم‌نواز مانند خطوط منظم، شکل‌های مثلثی، مستطیلی و گرد، مصالح گران‌قیمتی همچون طلا، نقره، کریستال و مرمر و ترکیبات رنگی جذاب و کنتراست‌های قوی برای جلب توجه از ویژگی های این سبک معماری و هنری است.
    فیلم “گتسبی بزرگ”، که در سال 2013 به کارگردانی باز لورمان ساخته شد، اقتباسی از رمان معروفی به همین نام از “فرانسیس اسکات فیتزجرالد” است. داستان فیلم در دهه 1920 رخ می‌دهد و تصویری از زندگی طبقه مرفه جامعه نیویورک در آن دوره را نمایش می‌دهد. 

    نمایی از فیلم گتسبی بزرگ
    نمایی از فیلم گتسبی بزرگ

     

  3. A Single Man 2009 یک مرد مجرد: توجه دقیق به طراحی مدرن اواسط قرن در این فیلم منجر به محبوبیت مجدد این سبک شد. خطوط تمیز، مینیمالیسم، مبلمان کاربردی و استفاده از مواد طبیعی از ویژگی های طراحی مدرن اواسط قرن پیش است که بر فضای داخلی معاصر تأثیر گذاشته است.
    فیلم “A Single Man”، که به کارگردانی تام فورد در سال 2009 ساخته شد، توجه ویژه‌ای به جزئیات طراحی داخلی دارد که از سبک معماری و طراحی داخلی دهه 1960 الهام گرفته است. این فیلم داستان یک استاد دانشگاه به نام جورج فالکونر را روایت می‌کند که بعد از مرگ شریک زندگی‌اش، در روز آخر زندگی خود در لس‌آنجلس را تجربه می‌کند.
    در طراحی داخلی این فیلم، مهمترین ویژگی‌ها به شرح زیر است:
    معماری مدرن و معاصر: داخلی‌ها و محیط‌های فیلم با استفاده از معماری مدرن دهه 1960 طراحی شده‌اند. از فضاهای باز و پنجره‌های بزرگ استفاده شده تا نور طبیعی به داخل جریان داده شود.
    مبلمان و تزئینات مینیمالیستی: در طراحی داخلی، از مبلمان با خطوط ساده و مینیمال استفاده شده است. این انتخاب‌ها با طراحی دوره 1960 سازگاری دارند.
    رنگ‌ها و کنتراست‌ها: در فیلم، ترکیبات رنگی ساده و با کنتراست قوی مشاهده می‌شود. این انتخاب‌ها با استفاده از رنگ‌های شناخته شده از دهه 1960 همراه است.
    و اگر دوست دارید درباره طراحی این فیلم و خصوصا خانه ای که فیلم در آن شروع می شود و در آن هم به پایان می رسد مقاله به زبان انگلیسی طراحی داخلی – یک مرد مجرد را از دست ندهید.

    نمایی از فیلم یک مرد مجرد
    نمایی از فیلم یک مرد مجرد
  4. Black Panther 2018 پلنگ سیاه: ترکیب این فیلم از افروفتوریسم و ​​عناصر طراحی آفریقایی باعث علاقه به تنوع فرهنگی و اصالت در طراحی داخلی شده است. این تأثیر را می توان در استفاده از الگوها، بافت ها و مواد طبیعی آفریقایی برای ایجاد فضاهای داخلی منحصر به فرد و غنی از نظر فرهنگی مشاهده کرد .بنا به گفته هانا بیچلر، طراح، معماری آفریقایی آینده‌نگر که در فیلم موفق Black Panther به نمایش درآمد، ترکیبی غیرمنتظره از زاها حدید و کاخ باکینگهام است.
    فیلم “Black Panther”، که به کارگردانی رایان کوگلر در سال 2018 ساخته شد، نه تنها یک فیلم اکشن و ماجراجویی است بلکه از طریق طراحی داخلی و دیگر جنبه‌های هنری نیز پیام‌های فرهنگی و سیاسی ارسال می‌کند. این فیلم داستان تشادویک بوسمن، شاهزاده‌ای افریقایی که به تازگی به پادشاهی وارث می‌شود، را روایت می‌کند.
    در طراحی داخلی این فیلم، مهمترین ویژگی‌ها به شرح زیر است:
    آفریقایی و آفریکان: طراحی داخلی فیلم “Black Panther” با تأکید بر فرهنگ و تاریخ آفریکا(آمریکایی های آفریقایی تبار) یجاد شده است. و از معماری، نقوش و دیگر عناصر هنری این منطقه استفاده شده است.
    آفریکایی مدرن و آفریکان فوتوریسم: طراحی داخلی فیلم تلاش می‌کند تا جلوه‌ای مدرن و آینده‌نگر از فرهنگ آفریکایی ایجاد کند. از الهام‌گیری از آفریکان فوتوریسم، که ترکیبی از اصالت آفریکایی و عناصر فناوری است، استفاده شده است.
    مصالح طبیعی: در طراحی داخلی از مصالح طبیعی مانند چوب، سنگ، رویال آفریکان فابریک و بامبو استفاده شده است.
    فرهنگ و هویت: طراحی داخلی این فیلم به عنوان یک وسیله برای بیان هویت فرهنگی و فردی شخصیت‌ها عمل کرده است.
    فیلم “Black Panther” با طراحی داخلی منحصربه‌فرد و بازتاب فرهنگ آفریکایی، یکی از نمونه‌های قوی هم‌پوشانی بین هنر، طراحی، و پیام‌رسانی اجتماعی است.

    نمایی از فیلم پلنگ سیاه
    نمایی از فیلم پلنگ سیاه

     

  5.  The Devil Wears Prada 2006 شیطان پرادا می پوشد: نمایش فیلم از فضای داخلی شیک و مدرن در دنیای مد با تاکید بر خطوط تمیز، زیبایی شناسی مینیمالیستی و استفاده از مواد با کیفیت بالا که تجمل و پیچیدگی را به نمایش می گذارد، بر طراحی معاصر تأثیر گذاشته است. این فیلم‌با معرفی سبک‌های جدید، احیای سبک‌های قدیمی و نمایش قدرت داستان‌گویی بصری در شکل‌دهی به برداشت‌های ما از فضا و زیبایی‌شناسی، تأثیر ماندگاری بر طراحی داخلی گذاشته‌اند.
    فیلم “The Devil Wears Prada”، به کارگردانی دیوید فرانکل، در سال 2006 منتشر شد و داستان یک جوان به نام اندی اسنا، که در یک مجله مد مشهور به نام “Runway” به عنوان دستیار اصلی یک ادیتور بزرگ به نام میراندا پریستلی کار می‌کند، را روایت می‌کند.
    در طراحی داخلی این فیلم، مهمترین ویژگی‌ها به شرح زیر است:
    مد و لوکس: طراحی داخلی فیلم “The Devil Wears Prada” با تاکید بر ارزش‌های مد و لوکس، از مصالح گران‌قیمت و دکوراسیون شیک استفاده می‌کند. محیط‌ها از طراحی‌های خاص و ظاهری برجسته برخوردار هستند.
    جلوه‌ی اداری مدرن: بخش‌هایی از فیلم در محیط اداری مجله “Runway” اتفاق می‌افتد که با تاکید بر طراحی مدرن و حرفه‌ای، فضای اداری و جلسات را نمایش می‌دهد.
    رنگ‌ها و جزئیات برجسته: طراحی داخلی با استفاده از ترکیبات رنگی جذاب و جزئیات طراحی برجسته به ایجاد جوی مدرن و انرژی‌بخش در محیط‌ها کمک می‌کند.
    فیلم “The Devil Wears Prada” با توجه به تمرکز بر مد و طراحی داخلی در دنیای مجلات مد، به عنوان یک نماینده قوی از این صنعت در شبکه بزرگ هنر و طراحی است.

The Devil Wears Prada

فیلم ها با ویژگی های هنری و فرهنگی که دارند نقش مهمی در تأثیر بر طراحی داخلی ایفا کرده‌اند. از طریق استفاده از المان‌های معماری، مواد مختلف، الگوها و رنگ‌ها، این فیلم‌ها توانسته‌اند سبک‌ها و تاریخچه‌های هنری را بازتعریف کنند و تأثیر قوی‌ بر روی ایجاد فضاهای منحصر به فرد، زیبا و جذاب داشته باشند. هر یک از این فیلم‌ها با بهره‌گیری از شیوه‌ها و الهام‌گرفتن از سبک‌های مختلف، به نحوی خلاقانه به طراحی داخلی جدیدی دست می‌دهند که علاوه بر جذابیت ظاهری، ارتباط عمیقی با محتوای فیلم و داستان دارد. این نمونه‌ها نشان می‌دهند که هنر و طراحی چگونه می‌توانند در کنار هم تعامل کنند و تجربه‌های چشمگیر و نوآورانه‌ای را ایجاد کنند که به همه جوانب انسانی تأثیر می‌گذارند. اگر شما بخواهید 5 فیلم تاثیرگذار بر طراحی داخلی انتخاب کنید چه آثاری را برای بررسی بیشتر پیشنهاد می دهید؟

اگر دوست دارید عناصری از فیلم های بالا را در محیط خود استفاده کنید برای شما پیشنهاداتی داریم:

پیشنهاد برای طرفداران فیلم باربی: اگر به فیلم و کانسپت باربی علاقه دارید احتمالا هیچ چیز مانند رنگ صورتی شما را خوشحال نخواهد کرد. صورتی و صورتی و صورتی بیشتر را از کاغذدیواری های رویا بخواهید.

پیشنهاد برای طرفداران فیلم گتسبی بزرگ: اگر دوست دارید عناصری از طراحی ارت دکو را در طراحی داخلی خود داشته باشید، آلبوم کاغذدیواری Muse همان چیزی است که به دنبالش هستید. منحنی های پرزرق و برق و رگه های طلایی پرشکوه و لوکس در این آلبوم کاغذدیواری به وضوح دیده می شود.

 

رویا طرح داخلی در شبکه های اجتماعی